sâmbătă, 5 iulie 2014

Meniu pentru prânz - supă de roşii şi ardei umpluţi cu orez şi ciuperci

Pentru astăzi am pregătit un meniu pe care copii l-au primit cu plăcere...o supă de roşii (cu toate legumele date la blender... aşa ştiu sigur că nu vor rămâne în farfurie) şi ardei umpluţi - pentru că ştiam că sunt pe gustul lor. La final un cocktail de fructe le va face o mare bucurie.

Supa de roşii 

Ingrediente:
2 morcovi
1/2 păstârnac
2 cepe
o ţelină mică
1 dovlecel
o cutie de roşii în bulion (de 700ml).
Legumele toate se fierb în 2 litri de apă. Când sunt bine fierte, se pasează în blender unde adăugăm şi o cană de apă. După aceea le adăugăm în apa în care au fiert. Pasăm şi roşiile, mai adăugăm o cană cu apă în bleder şi apoi le adăugăm peste legume. Punem din nou la fiert supa şi adăigăm 2 linguri de orez, potrivim de sare şi, după gust, adăugăm piper. Când orezul e fiert punem pătrunjel tocat.


Ardei umpluţi cu orez şi ciuperci

12 ardei graşi
o cană de orez
5-6 ciuperci
o ceapă
un ardei capia
3 linguri de caşcaval ras (se poate şi fără)
sare, piper
o legătură de pătrunjel

Ardeii se spală şi apoi la fiecare se scoate cotorul tăind uşor cu cuţitul pe lângă codiţă. Se curăţă de toate seminţele şi se umplu cu următoarea umplutură de orez:

 Punem în tigaie ceapa şi ardeiul capia tocate mărunt şi le călim puţin. Adăugăm orezul, curăţat de impurităţi şi spălat. Adăugăm o cană de apă şi amestecăm până când orezul absoarbe toată apa, adăugăm încă o cană de apă şi amestecăm, să absoarbă orezul toată apa. Apoi adăugăm ciupercile (fierte şi toacate mărunt), pătrunjelul tocat. Potrivim de sare şi piper şi adăugăm caşcavalul ras. Amestecăm să se încorporeze. Umplem ardei, le punem căpăcel dintr-o rondea de cartof (sau de roşie). Îi prăjim în tigaie uşor pe toate părţile şi apoi îi punem în oală, adăugăm apă ca să îi acopere şi îi punem la foc.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu