luni, 15 septembrie 2014

Cuptorul cu microunde - pericolul din bucătărie

Am evitat să adaug cuptorul cu microunde în bucătăria mea și nu îi simt lipsa. M-am documentat și am aflat diverse amănunte tehnice. Producătorii susțin că aceste cuptoare sunt sigure și că mâncarea preparată este bună.
Dar sunt și multe opinii contra.

În primul rând, din punct de vedere tehnic, dacă ușa cuptorului nu se închide perfect (și în timp, uzura poate duce la pierderea unei etanșeități perfecte) există pericolul ca aceste microunde să iasă și să se plimbe prin bucătărie. În această situație, toate materiile organice din spațiu sunt în pericol de a fi pătrunse de aceste microunde. În acest pericol este corpul nostru și al copiilor noștri.
Devenim țintele unei arme psihotronice. Astfel de arme cu microunde sunt studiate de cercetătorii militari.  Nu cu mult timp în urmă se vorbea că rușii au experimentat o astfel de armă (în 2012 - armele psihotronice). O asemenea armă îndreptată asupra unei persoane va produce o creștere a temperaturii corporale a persoanei, exact la fel cum se pregătește mâncarea în cuptorul cu microunde. După informațiile publice, aceste microunde afectează creierul, gândurile și stările psihice ale persoanei.

În al doilea rând, ce se întâmplă cu hrana noastră?
Sunt distruși toți nutrienții din alimente.
Toate alimentele conțin apă, iar apa prin încălzire la microunde devine o apă moartă, nesănătoasă. Alimentele își pierd energia vitală, substanțele nutritive sunt alterate. Chimia mâncării este alterată, ceea ce duce la scăderea capacității organismului de a lupta cu bolile. În vegetalele expuse la microunde, se alterează compoziția nutritivă și apar radicalii liberi, răspunzători de procesele de degenerare și îmbătrânire.

În al treilea rând, ce se întâmplă cu vasele în care se pregătește mâncarea în cuptorul cu microunde, recipientele din plastic, biberoanele? Anumiți compuși toxici, cum este bisfenolul-A sau ftalații din PET se vor transfera în alimentele încălzite (vezi și Plasticul din mâncarea noastră).

Dragii mei, pentru sănătatea voastră și a copiilor voștri evitați utilizarea cuptorului cu microunde. Evitați locațiile unde sunt prevăzute astfel de aparate.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu