sâmbătă, 24 ianuarie 2015

Paste (tăiței) de orez cu sos de dovlecei

Am aflat o rețetă care m-a entuziasmat și o notez pentru a păstra informația.
Rețeta este cu paste de grâu....dar eu voi folosi pastele de orez ...pentru a evita glutenul.

Acest sos de dovlecei este foarte interesant deoarece este cu dovleceii cruzi.
Ceea ce mai recomandă este să nu curățăm coaja de la dovlecel deoarece are o mulțime de beneficii în vitamine și minerale.



 Ingrediente:
2 dovlecei potriviți
50 g parmezan ras
50 g migdale crude

1 legătură pătrunjel (sau coriandru)
2-3 căței de usturoi
sare și piper după gust

3-4 linguri ulei de măsline extra virgin


Procedăm astfel:
Dovleceii se spală și se dau pe răzătoarea  mare. Apoi se presară sare peste dovlecei și se lasă la scurs (să iasă apa în exces din dovlecei).
Apoi punem în blender: dovleceii, migdalele, pătrunjelul tocat, parmezanul, sare și piper, cățeii de usturoi și uleiul. Se pasează până se obține o pastă. Acesta este sosul de dovlecei. Acest sos de dovlecei se poate servi și la sandvișuri sau ca garnitură pentru preparate cu carne (pentru cei care nu sunt vegetarieni).



Pastele se calculează câte 80 g de paste pentru o persoană. Dacă veți ține cont de cantitatea de paste pe care o mâncați la o masă nu vă îngrășați... italienii care mănâncă paste zilnic ..nu depășesc 80g de paste la o masă!

Se fierb pastele (nu le trecem prin apă rece) și le scoatem și le amestecăm cu sosul de dovlecei.  Putem orna cu migdale mărunțite și pătrunjel tocat.



Paste cu sos de dovlecei și somon afumat
O variantă de preparat este să punem în tigaie 100 g somon afumat mărunțit, 3 -4 linguri de sos de dovlecei preparat ca mai sus, 100 ml smântână dulce lichidă, 50 g parmezan ras. Amestecăm câteva minute pe foc apoi adăugăm pastele fierte.

         Nu-i așa că sună minunat rețeta?




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu